Notícies



Condemnen a vuit anys un exconseller del País Valencià

Blasco ha estat declarat culpable de malversació, prevaricació i falsedat, però pot recórrer-hi al Suprem


La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha condemnat l'exconseller Rafael Blasco a 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació en declarar-lo culpable dels delictes de malversació, prevaricació i falsedat. Segons la sentència, la justícia considera provat que va desviar fons destinats al Tercer Món en benefici propi, adjudicant 1,7 milions a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua, dels quals tan sols varen arribar 43.000 euros. La resta es va invertir en la compra d'immobles a València.
Aquesta condemna, ques'hi pot recórrer al Suprem, podria no ser l'última per Rafael Blasco i el seu anterior equip directiu a la conselleria de Solidaritat. El TSJ valencià investiga possibles irregularitats en la concessió de subvencions a projectes en Haití els anys 2009, 2010 i 2011. Igualment està oberta una altra peça, la tercera, sobre el projecte de construcció d'un hospital a Haití. El desviament de diners podria ascendir en aquests casos a cinc milions d'euros i la condemna podria ser encara superior. Rafael Blasco continua ocupant un escó a les Corts Valencianes com a diputat no adscrit, després que el PP li va obrir expedient i el va apartar arran de la imputació a l'anomenat cas Cooperació. Blasco ha estat conseller en set carteres diferents, tant amb el PP com amb el PSPV i era considerat un dels homes de confiança de l'expresident Francisco Camps.

Suport de l'expresident
Precisament, Camps va assegurar ahir que creu en la innocència de l'exconseller fins que no hi hagi sentència ferma. L'expresident va demanar respecte a les persones que estaran preparant la següent instància judicial. Sobre si fa costat a Blasco, va reiterar que creu “en la innocència de tothom fins que ningú ho digui definitivament” i va concloure que “la presumpció d'innocència és base fonamental de l'estat de dret”.

El cantautor Raimon, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2014

Òmnium Cultural ha anunciat el guanyador d'aquest any, que rebrà el guardó el pròxim 10 de juny en un acte al Palau de la Música Catalana

El cantautor Raimon ha estat guardonat avui amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2014, segons ha anunciat la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. El Premi serà atorgat el pròxim 10 de juny al Palau de la Música Catalana.
Nascut a Xàtiva (València) el dia 2 de desembre del 1940, Raimon, que porta més de cinquanta anys als escenaris, és autor d'emblemàtiques cançons com “Al vent” i és autor de sis llibres com “Poemes i cançons”.
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes s'atorga a les persones que per “la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva obra intel·lectual, hagin contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

 Es pot observar la notícia clicant así.




La AVL ha destinat més de 300.000€ al teatro, la música i l'audiovisual en valencià desde la seua creació.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) destaca que ha desenvolupat al llarg dels seus dotze anys d'existència "una notable activitat en el camp de la música, el teatre i l'audiovisual com a instrument de promoció i foment del valencià en la societat civil "mitjançant una aportació d'uns 300.000 euros.

En aquest camp, l'AVL ha col·laborat amb produccions, documentals i programes de televisió destinats al foment de la llengua, però també a la promoció i difusió de festivals, cinema en valencià, estudis, publicacions i jornades, conclouen.

Podeu llegir tota la notícia clicant en Acadèmia Valenciana de la Llengua

 

El Palau de les Arts acomiada la temporada en valencià amb el primer muntatge escènic de 'Maror'.
El Palau de les Arts Reina Sofia ha acomiadat la temporada 2013-2014 parlant en valencià amb l'estrena del primer muntatge escènic de 'Maror', amb música de Manuel Palau i llibret de Xavier Casp. El muntatge, íntegrament valencià, incorpora a més la direcció d'escena, vestuari, il·luminació, videocreació i coreografia.
El resultat és una escenografia que reprodueix al mar a través de projeccions, des de la tranquil·litat d'un assolellat dia Mediterrani fins a la tràgica maror (maror, en valencià) del desenllaç final.

Podeu llegir tota la notícia clicant en  Notícia del Palau de les Arts

1 comentari:

  1. Carla unes notícies molt ben escollides. La inversió crematística en qüestions com la realitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha obert tot un camí cap a la normalització de la nostra llengua tot i que les acciones polítiques i la crisi econòmica està evidenciant un retrocés en els avanços als quals la societat valenciana havia arribat. Per cert, un blog excepcional.

    ResponElimina